Nový akademický rok 2015/2016

Na začátku nového akademického roku 2015/2016 bychom si měli dát několik předsevzetí, abychom získali během studia co nejvíce příležitostí.

1. Získejte lepší výsledky než v loňském roce
Uznejte, že toto je zcela dosažitelný cíl, ale nezapomínejte na skutečné učení.

2. Vžijte se do toho
Můžete číst knihy jednu za druhou a můžete každé absolutně rozumět, ale nezapomínejte na to, že vaše interakce je velmi důležitá. Komunikujte s ostatními spolužáky.

3. Buďte zdraví
Několik studií ukázalo, že pořádný spánek, přiměřené cvičení, správná výživa a některé další dobré .... například čistá zábava přispívají ke kvalitnímu vzdělávání. Tělo a mozek jsou propojeny. Pamatujte si, že váš mozek je část vašeho těla.

4. Ptejte se
Způsob, jakým přistupujeme ke studiu se někdy jeví jako memorování, které je klíčem k získání zkoušky. Omyl - není. Otázky jsou velmi důležité. Pokud chcete něco vědět, pokud chcete získat další informace, jen se ptejte. Totiž přijít s dobrou otázkou vyžaduje hlubší přemýšlení, zda vaše otázka má význam. A tak budete během přednášek neustále zvažovat řešení.

5. Skoncujte s prováděním paralelních činností
Pokud někdo může dělat více věcí najednou, tak je to právě student. Čte knihu (nebo dvě), poslouchá hudbu, chatuje s přáteli, vaří večeři, to vše ve stejnou dobu. Samozřejmě, že to nefunguje. Lidský mozek prostě nemá rád, aby se soustředil na více než jednu věc v jednom čase.

6. Minimalizujte své dluhy
Nadměrné zadlužení výrazně zvyšuje stres, který nepotřebujete.

Přejeme hodně úspěchů :)