Proč?!

Na začátek by chtěl uvést, že studuji obor, kde se odborná literatura podává v jiné formě, něž ve které ji znají ostatní. Tím oborem je IT. Hlavním problém je, že pokud se snažíte něco vydat v knižní podobě, a jste úspěšný, se mnohokrát stane, že za pár týdnů, či měsíců, je pozměněna malá část kódu od jiného vývojáře a vaše studie-tvrzení, se rázem stává neplatná, protože již nefungují.

Nastává tedy situace vydat vaši publikaci pouze elektronicky. Ušetřit si práci s vydáváním a následné zklamání. Proto pokud hledám publikaci v odvětí, o které se zajímám - neuronové sítě, je pravděpodobnější, že ji najdou v elektronické podobě. Je velká škoda, že jsme ochuzeni o to fyzicky držet knihu o 1000 a více stránkách, protože při mezifakultní diskuzi se nemůžeme pochlubit, co právě máme ve svém batohu za skvělou literaturu, protože tam vždy máme pouze notebook.

Pokud bych náhodou vyhrál nějakou publikaci, chtěl bych ji věnovat své fakultní knihovně, protože když už se nenajde žádná aktuální odborná literatura, kterou bych si mohl vypůjčit, stává se z knihovny místo, kam chodím, kvůli tichu a pohodě.