Vysoké učení technické v Brně

UNIVERZITA S TRADICÍ
Historie Vysokého učení technického v Brně (VUT v Brně) sahá až k 19. září 1899, kdy rakouský císař a uherský král František Josef I. podepsal dekret o založení české vysoké školy technické v Brně.

Byla první českou vysokou školou na Moravě. Univerzita začínala se čtyřmi profesory a 47 posluchači a po více než 110 letech dospěla do pozice mezinárodně uznávané vzdělávací instituce, která nabízí současné špičkové vědecké a odborné znalosti na osmi fakultách a dvou vysokoškolských ústavech v široké škále oborů od technických, přírodovědných, přes ekonomické až po umělecké.

WORLD UNIVERSITY RANKING
VUT v Brně se dlouhodobě umísťuje v žebříčku nejlepších světových univerzit, který každoročně sestavuje společnost QS Quacquarelli Symonds Limited. V roce 2015 se VUT dařilo zejména v kategorii Engineering - Civil and Structural, v rámci jíž se v konkurenci všech ostatních hodnocených univerzit z celého světa umístilo na 101.-150. pozici.

ECTS LABEL A DS LABEL
Vysoké učení technické v Brně bylo jednou ze dvou českých univerzit, které jako první v republice obdržely prestižní certifikáty Evropské komise ECTS Label a DS Label na období 2009-2013. Po uplynutí tohoto období byla platnost certifikátů prodloužena na 2013-2016.

Certifikát ECTS Label Je oceněním za správnou implementaci kreditového systému ve všech bakalářských a magisterských programech v návaznosti na realizaci cílů Boloňského procesu.

Certifikát DS Label získalo VUT v Brně jako ocenění  za správné bezplatné udílení dodatku k diplomu všem absolventům.

Certifikáty osvědčují, že VUT v Brně splňuje náročná kritéria Evropské unie v oblasti vysokoškolského vzdělávání a přispívají k rozšíření mobility a tím i internacionalizaci univerzity.
Web www.vutbr.cz